Jalkaterapia ebet

Tmi Elina Elisabet tarjoaa jalkaterapia palveluita, joihin kuuluu mm. Iho- ja kynsi muutosten hoito, toimintoja tukevat terapiat


Jalkaterapeutti 

Jalkaterapeutin koulutus ammattikorkeakoulussa kestää 3,5 vuotta. Jalkaterapeutti on alaraajojen monipuolisen tutkimisen ja hoitamisen asiantuntija.

Terveydenhuollon nimikesuojattuna ammattihenkilönä jalkaterapeutin tehtävänä on edistää lasten, työikäisten ja vanhusten jalkaterveyttä. Jalkaterveyden edistäminen on käytännössä sairauksien ennaltaehkäisyä, diagnostiikkaa, hoitoa ja kuntoutusta ja sen perusteella jalkaterapiaa kehitetään.

 

ALARAAJOJEN TOIMINTOJEN JA JALKATERAPIATARPEEN ARVIOINTI

  • Asiakkaan alaraajojentoimintoja arvioidaan eirilaisin tutkimusmenetelmin, joita ovat mm. Pystyasennon ja alaraajojen kuormittumisen arvionti, Jalkaterien toimintojen, Lihas- ja nilveltoimintojen, sekä kävelyn tutkiminen.

ALARAAJOJEN TOIMINTOJA TUKEVAT TERAPIAT

  • Kiputilojen ja toiminnan häirijöiden taustalla on useimmiten linjaus- ja kuormitusvirheet, lihasepätasapaino ja nivelten liikerajoitukset.
  • Lihastasapainon palauttamisessa ja nivelten toimintojen ylläpidossä käytän yksilöllisesti suunniteltua harjoitusohjelmaa, joka laaditaan tutkimusten pohjalta. Myös hieronta tai nivelten mobilisaatio voi olla tarpeen harjoitusohjelman tueksi.

TERVEYTTÄ EDISTÄVÄ JALKATERAPIA

  • Tarjoan asiakkailleni räätälöityä ja terveyttä edistävää jalkaterapiaa. Jalkaterveyttä ylläpitävä ja edistävä opetus ja ohjaus on keskeinen osa jalkaterapeutin työtä. Sen tarkoituksena on lisätä ihmisten tietoutta jalkojen terveyden ylläpidosta. Ohjausta annetaan mm. turvallisesta omahoidosta, sekä sukkien ja kenkien valinnasta.
  • Työhöni kuuluu myös luentojen pitäminen jalkaterveydestä ja omahoidosta erilaisille asiakasryhmille,  yhteisöille ja terveydenhuollonhelkilöstölle.

JALKATERÄN APUVÄLINETERAPIA

  • Erilaisten apuvälineiden valimistaminen kuuluu jalkaterapeutin työhön. Varpaiden virheasentoja voidaan oikaista varvasortooseilla, niillä voidaan myös suojata varpaita. Kipukohtia voidaan keventää huopakevennysten avulla.
  • Pohjallisilla voidaan korjata jalkaterän virheellisestä toimintaa ja kuormittumista. Pohjallisten tueksi laaditaan aina yksilöllinen harjoitusohjelma.

HOITAVA JALKATERAPIA

  • Hoitavan jalkaterapian avulla hoidetaan asiakkaan iho- ja kynsimuutoksia, joita ovat mm. känsät, kovettumat, syylät, sienikynnet ja sisäänkavavat kynnet.
  • Sisään kasvavaa kynttä voidaan hoitaa mm. jousihoidolla.
Jalkapeilitutkimus, jossa katsotaan mm. asiakkaan jalkapohjien kuormittuminen

Jalkapeilitutkimus, jossa katsotaan mm. asiakkaan jalkapohjien kuormittuminenKirvesmiehentie 4 C, 04200 Kerava

  045- 6181798-  elina.ebet@gmail.com